IN HET DNA

Vertical farming zit in ons DNA. In de jaren ’50 zette Albert van Namen als eerste generatie binnen de van Namen-familie de meerlaagse champignonteelt op. Toentertijd had het als reden om meer voedsel te kunnen kweken in een regio waar weinig ruimte was voor vollegrondsteelt. Groot bijkomend voordeel was dat klanten jaarrond de kwaliteit kregen die ze verwachtten. Of het een warme zomerdag is in juli of een gezellige, winterse dag in december: seizoensinvloeden hadden geen effect op de teelt.

Tegenwoordig ligt de basis van vertical farming nog bij de vroege ‘voorloper’, maar zijn alle factoren die een plant nodig heeft door derde generatie Berjelle van Namen op innovatieve wijze toegevoegd. Het vergde veel perfectie het systeem te maken zoals dat het nu is. De slim ingebouwde software zorgt voor precisie-bewatering, een optimaal klimaat en een zo laag mogelijk energieverbruik. Omdat de planten zijn gekweekt op een natuurlijke grondbasis en profiteren van specifieke voedingsstoffen, kunnen we de versheid van de kruiden hiermee waarborgen.

thumbnail_berjelle van namen3.jpg

FLEXIBEL

Vertical farming zorgt ervoor dat we flexibel en praktisch kunnen werken in alle opzichten. Wij staan voor het smaakvol verrassen van de klant en willen graag continu innoveren in een duurzamere voedselproductie.