TUINBOUW VAN DE TOEKOMST

Voorspeld is dat in 2050 meer dan 9 miljard mensen op de aardbol leven en dat het geschikte landbouwoppervlak in de loop der jaren afneemt door urbanisatie en uitputting. Hierdoor is de vraag ontstaan naar duurzame en betrouwbare voedselproductie.

Wij zien vertical farming als de ideale oplossing hiervoor, omdat we voedsel kunnen produceren van continu betere kwaliteit en met een lagere equal footprint. De kruiden van Pika Surprisa hebben een positieve impact op verschillende gebieden:

IMG_9143.JPG

GRONDSTOFFEN

Er wordt geen gebruikt gemaakt van pesticiden en zo minimaal mogelijk van andere grondstoffen. Hierdoor zorgen we voor een schoon product met natuurlijke feeling.

MICROBIOLOGIE

Door het schone proces is er aanzienlijk lager kiemgetal van bacteriën op de kruiden te vinden.

WATERVERBRUIK

Voor de teelt gebruiken we alleen gezuiverd grondwater van constant kwaliteit. Er wordt nauwelijks water verspild door een circulair systeem.

KETEN

Vraag en aanbod zijn in evenwicht: er is geen verspilling van voedsel en de kruiden worden altijd supervers afgeleverd.

RUIMTE

Vierkante meters worden optimaal benut: er is in totaal twee keer minder nodig t.o.v. kassenteelt om evenveel verse kruiden te kunnen kweken. Heel efficiënt dus!

TRANSPORT

Dankzij onze ligging in Gelderland en het unieke concept zijn er minder kilometers over de weg benodigd.

LICHT

Het speciale kleurenspectrum zorgt voor een gezonde plant met een intense kruidensmaak.

ENERGIE

Het aardgasverbruik is nihil en zonnepanelen zorgen voor  onze energiebehoefte. LED-licht is in verhouding zo'n 25% zuiniger dan HPS-licht.